De beste manier om uw boot te bevestigen op de trailer.
- Verlichtingsbalk goed bevestigen door middel van een extra riem.

Het bijstellen van de boegsteun op de dissel
Dissel Type RT2000
Totale massa aanhangwagen (kg)
Max vrije lengte (mm)
2100
2000
1900
1600
1500
1400
1300
1100
1300
1400
1435
1750
1820
1950
2100
2480
Dissel Type RT3500
Totale massa aanhangwagen (kg)
Max vrije lengte (mm)
3500
3200
3000
2800
2600
1240
1350
1450
1550
1650

Hoogte van de kogel vanaf de grond

LierzwengelVoor ieder afstand, de lierzwengel goed bevestigen.
Afneembare lierzwengel verwijderen tijdens transport.

Bandenspanning
- Gelieve de bandenspanning regelmatig te controleren (banden moeten afgekoeld zijn).
- Na 5 jaar gebruik van uw banden, raden wij u aan deze door een specialist te laten nazien.
- Wij raden u ten stelligste aan uw banden alle 7 jaar te vervangen, zelfs indien u weinig gereden hebt.
  155 x 13
175 x 14 8 Ply
185 x 14 8 ply
195 x 14 8 ply
2,5 bar
4 bar - 4,2 bar
4 bar
4 bar - 4,2 bar

 

Opmerking:
De chemische samenstelling van het staal beinvloedt het verzinken, derhalve kunnen wij geen garantie geven op het visuele aspect na bewerking (kleurverschillen in het oppervlak, onregelmatigheden van de oppervlakte, ruwheid, enz...).

Het laadvermogen kan variëren in functie van de uitvoering(lengte, breedte, as(sen)) en de gekozen opties(réserve wiel, looprail...)

 

 

Enkele gebruikstips

Dat onze aanhangwagens met de grootste zorg worden gefabriceerd, is niet meer dan logisch. Om echter ng langer van uw aankoop te kunnen genieten, is het van het grootste belang dat u zlf verder ook voorziet in een degelijk onderhoud.

Tip 1: uw boot houdt van zout water, uw aanhangwagen niet!

Vergeet niet dat zout water erg schadelijk is voor de rollagers en voor de rem- en verlichtingsmechaniek. Al deze onderdelen bevinden zich aan de wielen. Let er daarom op dat u bij het te water laten van uw boot, de aanhangwagen niet te diep in het water rijdt.

Tip 2: overbelasting = gevaar

Het gewicht van de noodzakelijke toebehoren (brandstof,olie, ankers, kettingen) wordt dikwijls over het hoofd gezien. Bij het laden van de aanhangwagen dient men er absoluut rekening mee te houden Rijden met een overladen aanhangwagen is bijzonder gevaarlijk !

Tip 3: de banden

U kan slijtage van de banden beperken door regelmatig de druk ervan te controleren: onder te lage druk slijten banden namelijk sneller, onder te hoge druk kunnen ze zelfs ontploffen. Sowieso dient u best alle banden te vernieuwen om de vijf jaar. Ook leeftijd doet slijten !
Check ook af en toe het reservewiel. Houdt er rekening mee dat de krik van uw wagen waarschijnlijk niet past voor uw aanhangwagen. Test dit op voorhand uit, zo weet u of u, speciaal voor uw aanhangwagen, een tweede krik moet kopen.
Suggestie: een kleine pneumatische krik is erg handig en makkelijk op te bergen.

Tip 4: de remmen

Indien u over een aanhangwagen met eigen remsysteem beschikt, is een jaarlijks technisch nazicht aangewezen. U kan alvast zelf de uitbalancering van de remmen testen door de handrem licht aan te spannen en vervolgens de aanhangwagen manueel vooruit te trekken. Als de aanhangwagen slingert, is de balans niet meer optimaal; uw aanhangwagen moet dringend in nazicht!

Tip 5: de rollagers

Samen met de remmen laat u best ook jaarlijks de rollagers nakijken. Check tussendoor alvast eigenhandig als volgt: u krikt de aanhangwagen op, zet de handrem wat lichter en schudt met beide handen aan het wiel. Bij speling, raadpleeg meteen een gespecialiseerde garage!

Tip 6: verlichting

De trillingen veroorzaakt door een hobbelig wegdek zijn schadelijk voor het verlichtingssysteem van uw aanhangwagen. Kijk regelmatig na of l uw lichten nog werken en check ook de verbindingen met de wagen. U kan ondermeer producten als WD-40 of CRC gebruiken om slecht contacten te vermijden.

Aansluitschema1
2
3
4
5
6
7

 L
54G
31
R
58R
54
58LRichtingsaanwijzer links (Geel)
Mistlicht (Wit)
Massa (Groen)
Richtingsaanwijzer rechts (Blauw)
(Zwart)
Stoplichten (Rood)
Standlichten (Bruin)

 
 
 

Tip 7: zout water

Na een dagje aan zee raden we een grondige spoelbeurt aan. Het zoute zeewater blijft immers, ook als het al opgedroogd is, inwerken op lle metalen onderdelen van uw aanhangwagen. Wanneer de aanhangwagen lange tijd is blijven stilstaan, kan bijvoorbeeld het remsysteem door het zout onbetrouwbaar geworden zijn. Houd daar rekening mee!

Tip 8: wisselstukken

Wij raden u aan steeds voldoende eigen wisselstukken mee te nemen. Zo vermijdt u in het buitenland onaangename verrassingen en lange speurtochten.

Tip 9: diefstal

Schaf uzelf een afdoend beveiligingssysteem aan. Onze aanhangwagens zijn erg gegeerd, en het is beter te voorkomen dan te genezen !

Ziezo, u bent er helemaal klaar voor. Wij wensen u fijne vakantiedagen op het water !!